Coronasmittet nordmann rømte sykehus – satte kursen mot Slovakia

Artikkelen fortsetter under annonsen

En coronasmittet norsk statsborger rømte i forrige uke fra et sykehus i Krakow. To dager senere ble han arrestert. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skal ha blitt omtalt av RMF24, en stor radiostasjon i Polen, fredag 14. august, skriver VG.

Det hele skal ha begynt med at nordmannen tirsdag 11.august ble arrestert etter å ha utøvd hærverk på seks biler i Krakow. Mannen skal ha hatt skader i en hånd, og ble dermed fraktet til universitetssykehuset i den polske byen. Her ble han testet for covid-19, og testresultatet var positivt.

Mannen skal deretter ha fått hjelp av en venn til å rømme fra sykehuset. Han ble pågrepet to dager senere mens han var på vei i bil mot grensen til Slovakia.

Pressetalsperson Janusz Hnatko ved distriktsadvokatens kontor for Kraków-Podgorze i Kraków bekrefter overfor VG at saken med den norske statsborgeren ble registrert den 12. august. Han opplyser at nordmannen nå er satt i midlertidig forvaring i tre måneder som et forebyggende tiltak, ifølge kjennelsen fra tingretten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at de er kjent med at en norsk statsborger er blitt arrestert i Polen.

– Utenrikstjenesten tilbyr vedkommende konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for konsulær bistand til norske borgere i utlandet. Av hensyn til lovpålagt taushetsplikt kan vi ikke gi ytterligere detaljer, skriver pressetalsperson i UD Siri Svendsen i en e-post til VG.

Nordmannen er siktet etter straffeloven for å ha utgjort en fare for liv og helse til mange mennesker, som følge av den positive coronatesten.