Kirkebrannrettssak utsettes på grunn av tiltaltes helsetilstand

Dombås kirke, bygd i 1939, ble påtent 20. februar 2020 og fikk store innvendige skader i brannen. Foto: André Lorentsen / NTB scanpix
Dombås kirke, bygd i 1939, ble påtent 20. februar 2020 og fikk store innvendige skader i brannen. Foto: André Lorentsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken mot den 28 år gamle mannen som er tiltalt for å ha tent på Dombås kirke og Sel kirke i februar og mars i år er utsatt inntil videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen er at to leger hver for seg har konstatert at tiltalte har gyldig forfall som følge av sin helsemessige situasjon, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

– Vi tar sikte på å gjennomføre siste del av hovedforhandlingen i neste uke, sa rettsadministrator Åge Gustad i Nord-Gudbrandsdal tingrett torsdag.

Det var satt av to dager til hovedforhandlingen på Otta. Tiltalte tente på Dombås kirke og påførte bygningen skader for 20 millioner kroner natt til 20. februar i år. En drøy måned senere forsøkte han å tenne på Sel kirke. En vekter oppdaget brannen her og den ble slokket før kirken ble påført nevneverdige skader.

28-åringen er opprinnelig fra Somalia, men har oppholdstillatelse i Norge etter at han kom hit i 2015. Mannen har erkjent straffskyld, og forklarte i retten onsdag at han hadde tent på kirkene i sinne over at ingen var blitt straffet for koranbrenningen i Kristiansand i november i fjor.