Hareide vil vurdere strengere krav til buss-sikkerhet

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) lover å vurdere av strengere krav til bussikkerhet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) lover å vurdere av strengere krav til bussikkerhet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Busselskapet Tide mener samferdselsminister Knut Arild Hareide skyver sikkerhetsansvaret over på fylkeskommunene. Hareide lover vurdering av strengere krav.

Kravet om skjerpet sikkerhet for bussjåfører kom etter en ulykke på Sørås i Bergen i juni. En 57 år gammel bussjåfør og den 19 år gamle føreren av en personbil døde i ulykken.

Tide opplyser nå at busselskapet har sendt brev til samferdselsministeren og bedt om fortgang i arbeidet med å skape bedre kollisjonssikkerhet for sjåfører, skriver Bergens Tidende.

Hareide har sagt seg villig til å møte selskapet for å diskutere sikkerheten for bussjåfører, men viser til at Norge er forpliktet av EØS-krav.

– Det er beklagelig at kravene til kollisjonssikkerhet i buss ikke er styrket når vi samtidig har sett en stadig utvikling i dette for andre kjøretøy, skriver Hareide i en epost til avisen.

Han understreker også at fylkeskommunene i anbudsrundene har mulighet til å stille strengere krav enn EUs minimumskrav.

Konsernsjef Roger Harkestad i Tide mener Hareide «skyver ansvaret for sjåførsikkerheten over på fylkeskommunene».

Departementet har gitt Statens vegvesen i oppdrag å jobbe for strengere internasjonale krav til kollisjonssikkerhet i buss, men dette har ikke ført fram, sier Hareide.

– Statens vegvesen vil derfor i løpet av 2020 vurdere om det kan innføres nasjonale krav til ekstra beskyttelse, opplyser han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden