Færre på visning og roligere budrunder i august

August ser ut til å bli en roligere måned for boligmarkedet enn juli. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
August ser ut til å bli en roligere måned for boligmarkedet enn juli. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

August kan se ut til å bli en roligere måned for boligmarkedet, som siden april har overrasket økonomer og meklere med uvanlig prisutvikling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden nyttår har boligprisene steget med 6,7 prosent, og 2020 ligger an til å slå rekordåret 2019 i antall salg, skriver Finansavisen.

Samtidig ser august ut til å bli en svakere måned enn normalt.

– Folk har en oppfatning av at boligmarkedet er hett, og det var det for så vidt i juli, men slik er det ikke lenger, sier daglig leder i Krogsveen avdeling Sagene, Caroline S. Stensrød, til avisen.

Vanligvis er august en av de beste månedene for boligsalg ettersom mange ser etter et nytt sted å bo. I år har også over 100.000 personer fått tilbud om studieplass. Men i år startet imidlertid augustsalget unormalt tidlig, og det ble solgt 45 prosent flere boliger i juli 2020 sammenlignet med fjoråret.

Stensrød tror boligmarkedets omtale i mediene har påvirket boligkjøperne.

– Nettopp det at det er skrevet mye om hvor bra boligmarkedet har gått, har gjort at flere nå er blitt redd for å kjøpe og heller vil vente til oktober/november. Det får vi tilbakemeldinger på, sier hun.