Regjeringen vurderer å gjøre endringer i fraværsgrensen

Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier regjeringen skal se på reglene for fravær etter en anbefaling fra Folkehelseinstituttet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier regjeringen skal se på reglene for fravær etter en anbefaling fra Folkehelseinstituttet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kunnskapsminister Guri Melby frykter VGS-elever vil dra på skolen til tross for luftveissymptomer på grunn av fraværsgrensen. Nå skal regelverket revurderes.

– Beslutningen om at fraværsgrensen skulle gjelde som normalt, ble tatt i vår da vi var i en annen situasjon. Nå har vi fått en anbefaling fra Folkehelseinstituttet om at vi bør se på dette, sier kunnskapsminister Guri Melby til NRK.

Det ble i mars innført midlertidige endringer i fraværsgrensen på grunn av coronasituasjonen. Mandag er første dag i det nye skoleåret for elever over hele landet, og nå er det de gamle fraværsreglene som gjelder.

I en rapport publisert forrige uke skriver Folkehelseinstituttet at de er bekymret for at videregåendeelever vil reise på skolen til tross for symptomer på sykdom.

– For elever i videregående skoler kan det føre til at fraværsgrensen overskrides. Dette kan videre føre til oppmøte på skolen ved milde symptomer og risiko for smittespredning, heter det i rapporten.

– Jeg deler bekymringen om at elever kan ende opp med å gå på skolen selv om de hoster litt, fordi de er redde for å få for mye fravær. Vi skal se på hvordan regelverket er utformet nå for å unngå akkurat det, sier Melby, som presiserer at regjeringen skal håndtere saken raskt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden