Dette skjedde i natt

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 15. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetsrådet sa nei til forlenget våpenembargo

Sikkerhetsrådet i FN har avvist USAs forslag om å forlenge våpenembargoen mot Iran på ubestemt tid, opplyser USAs utenriksminister Mike Pompeo.

– Sikkerhetsrådets manglende besluttsomhet for å forsvare internasjonal fred og sikkerhet er utilgivelig, sa Pompeo i en uttalelse før resultatet fra avstemmingen var offentliggjort.

Bilbranner i Oslo

Det brant natt til lørdag i biler på to ulike steder øst i Oslo. Den første bilbrannen ble meldt klokken 1.18 på Furuset, og politiet mener brannen er påsatt og har en navngitt mistenkt.

Halvannen time senere ble det meldt om en brann i en parkert varebil i Lindebergåsen. Politiet sier de forholder seg til at «parkerte biler sjelden begynner å brenne uten grunn».

Trump besøkte sin syke bror

USAs president Donald Trump besøkte sin to år yngre bror Robert på et sykehus i New York. Det er ikke kjent hva broren behandles for, men flere medier melder at tilstanden er alvorlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump var iført munnbind da han ankom New York-Presbyterian Hospital gjennom bakdøren, og han var der i 45 minutt, ifølge nyhetsbyrået AFP.

USA gir Tiktok-eier tidsfrist

President Donald Trump gir det kinesiske selskapet Bytedance 90 dager til å trekke seg ut av den amerikanske delen av Tiktok og slette alle brukerdata som er samlet inn fra amerikanske brukere i den populære appen.

I presidentordren heter det at det er finnes «troverdige bevis» for at Bytedance «kan komme til å true den nasjonale sikkerheten i USA».

Barcelona-trener får trolig sparken

Quique Setién er ganske sikkert ferdig som Barcelona-trener etter 2-8-tapet mot Bayern München i mesterligaens kvartfinale fredag kveld.

– Vi trenger endringer i klubben, og ikke bare spillerne. Vi trenger endringer i hele strukturen, på alle nivåer, sa forsvarsspilleren Gerard Piqué etter kampen.

To menn pågrepet etter trusler i Oslo

To menn i begynnelsen av 20-årene ble pågrepet av politiet i Oslo på grunn av mistanke om trusler med våpen. To kvinner i alderen 18 til 25 år meldte om på ha blitt truet.

Politiet har en hypotese om bakgrunnen for den første trusselepisoden, uten at de kan gå nærmere inn på det.