Kraftig omsetningsvekst for norske kjøpesentre i juli

Norges største kjøpesenter er Sørlandssenteret i Kristiansand. Bransjen har hatt en god sommer til tross for koronaen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Norges største kjøpesenter er Sørlandssenteret i Kristiansand. Bransjen har hatt en god sommer til tross for koronaen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norgesferie og stengte grenser har ført til en kraftig vekst i omsetning for landets kjøpesentre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt omsatte kjøpesentrene for 15,5 milliarder kroner i juli, en økning på 2,9 milliarder kroner fra i fjor, viser tall fra Kvarud Analyse, som utarbeider den såkalte kjøpesenterindeksen. Det utgjør en vekst på 20,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

– Folk prioriterer varekonsum i Norge når de ikke bruker penger på grensehandel og utenlandsreiser, sier investor Harald Espedal.

– Det er den største dreining i forbruksmønster som jeg har sett. Jeg er overrasket over at det er så markert, sier Espedal om den sterke veksten.

Også hotell- og eiendomskongen Olav Thon merker pågangen på kjøpesentrene. Fredag la Olav Thon Eiendomsselskap fram sitt resultat for andre kvartal. Omsetning på kjøpesentrene som selskapet eier var på 12,4 milliarder kroner – en økning på 2,9 prosent mot kvartalet i fjor.

Selskapet til Thon eier 77 kjøpesentre og sju av ti av landets største kjøpesentre målt etter omsetning.