Høie mener Oslo kunne vært bedre forberedt på smitteøkning

Helseminister Bent Høie snakket rett til de unge på tirsdagens pressekonferanse. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Helseminister Bent Høie snakket rett til de unge på tirsdagens pressekonferanse. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo kommune kunne forberedt seg bedre på økt smitte, mener helseminister Bent Høie (H). Han ber andre kommuner lære av dem som nå har opplevd lokale utbrudd.

Koronatelefonen og testkapasiteten i Oslo viste seg å være for liten da det kom nye smitteutbrudd i hovedstaden.

– De har selv sagt at de ikke var godt nok forberedt. Det betyr at de kunne vært bedre forberedt. Men jeg opplever at de tar tak, sier Høie på regjeringens pressekonferanse om coronasituasjonen tirsdag.

Les også: Høie: Hvis smitten øker mye, må vi stenge landet igjen

Høie sier han var i kontakt med byrådsleder Raymond Johansen (Ap) både lørdag og søndag.

– Jeg oppfatter at da de så at de var i en sånn situasjon, tok det på største alvor og har jobbet godt for å øke kapasiteten. Dette er vanskelige vurderinger de har stått i, sier Høie.

Han mener andre kommuner, som ennå ikke har opplevd slike lokale smitteutbrudd, kan lære av erfaringene fra blant annet Oslo.

– Det er viktig at kommunene nå bruker tiden de har til å forberede seg til lokale utbrudd. Vi har sagt hele tiden at det kommer til å komme, men det er annerledes å si at det kommer og å se hvordan faktisk fungerer i virkeligheten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden