Helsedirektøren bekymret for situasjonen i Oslo

<p>Helsedirektør Bjørn Guldvog under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Helsedirektør Bjørn Guldvog under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier han er bekymret for at Oslo igjen kan bli et episenter for coronapandemien etter økende smittetall den siste tiden.

– Jeg er urolig, og det er ekstremt viktig at man raskt får kontroll på situasjonen. Så er det viktig å si at jeg vet at det gjøres formidabelt arbeid for å få det til. Jeg skjønner at det er krevende, og vi vil gjerne jobbe sammen med Oslo kommune for å få kontroll over situasjonen , sier Guldvog til Aftenposten.

Han understreker videre at Norge er langt bedre rustet til å møte en smitteoppblomstring nå enn i mars.

Søndag skrev VG at Oslo de siste to ukene har registrert 156 nye smittetilfeller. Det tilsvarer 22,49 smittede per 100.000 innbyggere.

Folkehelseinstituttets krav til å farge land eller områder «grønne» er at det må være færre enn 20 smittede per 100.000 innbygger de siste 14 dagene.

Til tross for økende smitte er det ikke aktuelt å innføre noen nedstengning i Oslo på nåværende tidspunkt, ifølge byrådsleder Raymond Johansen.

– Det viktigste er å teste folk, greie å spore smitten og eventuelt isolere smittede, sier Johansen til Dagbladet.

Han legger imidlertid til at strengere tiltak kan bli aktuelle dersom smitten blomstrer opp ytterligere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden