Det blir forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet

<p>– Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet, og at noen vil bli sinte. Det forstår jeg godt, men vi kan ikke ta sjansen på på miste kontrollen nå, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
– Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet, og at noen vil bli sinte. Det forstår jeg godt, men vi kan ikke ta sjansen på på miste kontrollen nå, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det blir forbudt å servere alkohol i hele landet etter midnatt fra og med natt til søndag i et forsøk på å bremse oppblomstringen av coronasmitte.

– Fra i morgen blir det forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet, sa helseminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen fredag.

Regjeringen vil gjøre nye vurderinger av smittesituasjonen i begynnelsen av september, men i denne omgang blir det fra lørdag forbudt med åpne serveringssteder med alkohol etter midnatt. Forbudet gjelder i hele landet.

– Dette er steder med høy risiko for smittespredning, noe vi også ha sett internasjonalt. Det er så enkelt at ved bruk av alkohol en stund, så vil de fleste senke guarden litt og det er lettere å glemme seg. Man kan fort komme tett på hverandre, selv om vi her i landet har krav om bordservering. Det er bakgrunnen for at vi gjør den innstrammingen vi gjør nå, sa Høie.

Virke skuffet over skjenkestopp

Den siste tidas smitteøkning skyldes ikke serveringsbransjen, mener Virke, som er svært skuffet over regjeringens forbud mot å servere alkohol etter midnatt.

Innstrammingen, som gjelder fra natt til søndag, kan virke mot sin hensikt, mener Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen.

– Vi har forståelse for behovet for å stramme inn, men dette kan i verste fall virke mot sin hensikt hvis det blir flere fester hjemme hos folk, i parker og på andre steder hvor det ikke er profesjonelt oppsyn, sier han.

– Økningen i smitte skyldes ikke serveringsbransjen, som har jobbet knallhardt for å sikre overholdelse av smittevernreglene, sier han og peker på at bransjen allerede er hardt rammet av coronapandemien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden