19 smittetilfeller etter hjemmefester i Oslo

Flere er smittet etter til sammen fire private hjemmefester i Oslo i forrige uke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Flere er smittet etter til sammen fire private hjemmefester i Oslo i forrige uke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt er det avdekket 19 tilfeller av coronasmitte etter fire hjemmefester i Vestre Aker i Oslo i helgen. Bydelen må kartlegge 150 festdeltakere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bydelsdirektør Elisabeth Vennevold opplyser til NTB at det fredag er rapportert om fem nye tilfeller etter at det torsdag kveld var kartlagt 14 smittede med coronavirus etter hjemmefester i bydelen i helgen.

Vennevold forklarer at alle de smittede ikke er bosatt i Vestre Aker, men deltok på festene. Smitten er sporet til Ullern og Frogner bydeler, samt over til nabokommunen Bærum.

– Vestre Akers oppgave er å identifisere alle deltakerne på de fire festene som skal settes i karantene og testes, sier Vennevold til NTB.

Arbeidet med å kartlegge festene har avdekket at det var 20 personer på en av dem, 40 personer på to andre og til sammen 50 gjester innom den fjerde. Det kan ikke utelukkes at flere personer kan ha vært innom flere av festene. Nå driver bydelen det krevende arbeidet med å finne ut hvem som har vært hvor og hvem de igjen har hatt kontakt med etter at de var på fest. Til sammen dreier det seg om mange hundre mennesker.

– Det er svært krevende, men noen har vært flinke og satt seg selv i karantene etter at de har fått kunnskap om hva som er skjedd, sier Vennevold.

Festdeltakerne er i alderen 20 til 25 år. Vestre Aker har varslet de berørte bydelene og Bærum.