Ingen smitte på MS Spitsbergen

Kaptein Maryann Bendiksen på MS Spitsbergen bekrefter at alle passasjerene om bord på skipet har testet negativt for koronaviruset. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix
Kaptein Maryann Bendiksen på MS Spitsbergen bekrefter at alle passasjerene om bord på skipet har testet negativt for koronaviruset. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingen av de 70 som jobber om bord på MS Spitsbergen, er smittet av covid-19. Alle passasjerene har også testet negativt.

Det er kaptein Maryann Bendiksen som bekrefter at ingen av passasjerene har testet positivt, opplyser Tor Richardsen til NTB. Han er passasjer om bord på skipet.

Også Hurtigruten bekrefter at hele mannskapet og alle de 64 passasjerene om bord er fri for smitte etter at medisinsk personell fra Universitetssykehuset i Nord-Norge var om bord for å gjennomføre testingen.

– Alle prøver tatt av mannskapet om bord på MS Spitsbergen i dag viser negativt resultat. Hele mannskapet på 70 er testet, het det i en pressemelding fra Tromsø kommune da besetningen var testet. Resultatet av testingen av passasjerene forelå på kvelden torsdag.

Det var ingen mistanke om smitte om bord på skipet, men etter smitteutbruddet på MS Roald Amundsen ble det bestemt at mannskap og passasjerer på MS Spitsbergen også skulle testes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden