Flere personer smittet på fest hjemme hos smittevernoverlege

<p>Smittevernoverlegen er bosatt i en annen kommune enn vedkommende jobber i og har det øverste ansvaret for håndteringen av coronaviruset i en av landets største kommuner.</p>
Smittevernoverlegen er bosatt i en annen kommune enn vedkommende jobber i og har det øverste ansvaret for håndteringen av coronaviruset i en av landets største kommuner. Foto: Andrew Caballero-reynolds / AFP

Flere av personer er bekreftet coronasmittet etter en fest som ble holdt i hjemmet til en kommunal smittevernoverlege, ifølge Dagens Næringsliv.

Smittevernoverlegen var ikke selv til stede på festen, men er forelder til festarrangøren, ifølge avisen.

Smittevernoverlegen er bosatt i en annen kommune enn vedkommende jobber i og har det øverste ansvaret for håndteringen av coronaviruset i en av landets største kommuner.

40 var til stede på festen

Ifølge en kommunal leder som jobber med smittesporing etter festen, var 40 personer til stede.

– Jeg kan bare konstatere at det er brudd på smittevernreglene. Det er ikke greit. Det er kort vei fra en ung frisk person med milde symptomer til en person i risikogruppen, sier den kommunale lederen.

Ingen konsekvenser foreløpig

Ifølge Helsedirektoratets nasjonale veileder er anbefalt størrelse for grupper i private sammenhenger maksimalt 20 personer og forutsetter at alle holder minst én meters avstand.

Smittevernoverlegen i kommunen som håndterer utbruddet, sier at de foreløpig ikke vurderer noen konsekvenser, men konsentrerer seg om smittesporing.