Professor: Corona kommer ikke i bølger

Munnbind deles ut på gata i Amsterdam i Nederland. I liket med flere andre europeiske land opplever Nederland på nytt økende koronasmitte. NTNU-professor Steinar Westin mener dette er del av samme bølge som traff Europa i vår. Foto: Mike Corder / AP / NTB scanpix
Munnbind deles ut på gata i Amsterdam i Nederland. I liket med flere andre europeiske land opplever Nederland på nytt økende koronasmitte. NTNU-professor Steinar Westin mener dette er del av samme bølge som traff Europa i vår. Foto: Mike Corder / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er en myte at coronautbrudd kommer i bølger, sier NTNU-professor, Steinar Westin, som mener smitteøkning er del av det samme utbruddet som tidligere i år.

– Dette med en bølge nummer to, er bare noe som henger igjen fra erfaringer med spanskesyken. For corona er det bare én bølge, sier professor i sosialmedisin, Steinar Westin, til Dagbladet.

Smitteøkningen man blant annet ser i flere europeiske land, er en del av det samme utbruddet som rammet i vår og en konsekvens av at man har lettet på restriksjonene, mener han.

Westin sier coronapandemien vil prege samfunnet inntil en effektiv vaksine er på plass.

– Vi har vært bortskjemte med at det i de fleste delene av Norge har vært tilnærmet null smitte de siste månedene, takket være de strenge nedstengningstiltakene etter 12. mars. Den såkalte «andre bølgen» vi ser for oss nå, er en ren konsekvens av politiske vedtak om å åpne samfunnet mer, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden