Norsk flagg forvekslet med sørstatsflagg i USA – norskættede amerikanere fant løsning

<p>Norgesvennene Kjersten and Greg Offenecker har den siste tiden fått rasismebeskyldninger fra amerikanere som tar feil av det norske flagget og sørstatsflagget. Nå vil ekteparet bytte ut flagget med en norsk vimpel for å unngå mer negativ oppmerksomhet. Foto: Matthew Dae Smith/ AP / NTB scanpix</p>
Norgesvennene Kjersten and Greg Offenecker har den siste tiden fått rasismebeskyldninger fra amerikanere som tar feil av det norske flagget og sørstatsflagget. Nå vil ekteparet bytte ut flagget med en norsk vimpel for å unngå mer negativ oppmerksomhet. Foto: Matthew Dae Smith/ AP / NTB scanpix Foto: Matthew Dae Smith / AP

Et ektepar i Michigan i USA fikk klager etter å heist det norske flagget utenfor hotellet de eier. Nå har de funnet en løsning som er velkjent for nordmenn.

Et ekteparet som driver hotellet The Nordic Pineapple i St. Johns utenfor Lansing i delstaten, har den siste tiden vært i hardt vær.

Flere har anklaget dem for å forfekte rasisme etter at paret har brukt det norske flagget utenfor hotellet, melder Lansing State Journal.

Saken er imidlertid en stor misforståelse, forklarer ekteparet, fordi klagerne har tatt feil av det norske flagget som henger utenfor hotellet og det kontroversielle sørstatsflagget.

Det norskættede amerikanske ekteparet, som først valgte å ta ned flagget, har imidlertid funnet en norsk løsning som ikke er like lett å forveksle.

– Vi har fått mye oppmerksomhet og meldinger fra folk rundt om i verden, og noen i Norge har foreslått at vi bytter til en vimpel, sier Kjersten Offenbecker, som har norsk bestefar, før hun legger til:

– Dette er tydeligvis et alternativ til flagg som brukes i Norge, og man ser det visst om man kjører på bygda i Norge.

Ekteparet håper de nå har funnet en løsning på problemet, og at forbipasserende heller kan bli nysgjerrige enn sinte, når de går forbi herskapshuset fra borgerkrigstiden som er omgjort til hotell.

– Jeg er sikker på at vi vil få mange spørsmål fra folk som vil undre seg over hva dette er, men ingen vil i hvert fall kunne misforstå, sier hotelleier og norgesvenn Offenbecker om den nye flaggløsningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden