FHI: Første smitteøkning siden mars

<p>Smitten er i dag 5,4 per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og kommer i hovedsak av reiser, lokale utbrudd og klynger. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix</p>
Smitten er i dag 5,4 per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og kommer i hovedsak av reiser, lokale utbrudd og klynger. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

FHI meddeler i en fersk rapport at smittespredningen øker for første gang siden mars, men presiserer at smitten fortsatt er lav i befolkningen.

Etter en nedgang av corona siden slutten av mars, har det de siste to ukene vært en økning i antall meldte tilfeller, viser Folkehelseinstituttets ferske ukesrapport.

– Den samlede overvåkingen viser en økning i smittetallene siste uke, men fortsatt lav spredning av covid-19 i befolkningen, skriver FHI i en ukesrapport som ble publisert onsdag.

De siste to ukene har det vært 290 nye tilfeller av coronasmitte i Norge, der 196 av tilfellene er rapport inn den siste uken, fordelt på 37 kommuner.

Smitten er i dag 5,4 per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og kommer i hovedsak av reiser, lokale utbrudd og klynger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden