Tre smittede jobbet på kjøkkenet på Hurtigruten

Folkehelseinstituttets siste oppdatering tirsdag kveld viste at totalt 44 personer, 35 av mannskapet og ni av passasjerene som har vært på de to seilasene med ekspedisjonsskipet Roald Amundsen, er smittet.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Folkehelseinstituttets siste oppdatering tirsdag kveld viste at totalt 44 personer, 35 av mannskapet og ni av passasjerene som har vært på de to seilasene med ekspedisjonsskipet Roald Amundsen, er smittet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av de fire første Hurtigruten-smittede jobbet på kjøkkenet. Det skal dreie seg om en kokk, en bartender og en kjøkkensjef på MS Roald Amundsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Helsedirektoratet i et brev Dagens Næringsliv har fått innsyn i.

Brevet ble sendt fra Helsedirektoratet fredag ettermiddag til Sysselmannen på Svalbard. Hurtigruteskipet hadde da seilt oppover norskekysten, til Svalbard, og tilbake.

– Kokken og bartenderen er verifisert med symptomer og satt i isolasjon, mens kjøkkensjefen hadde symptomer før han ble satt i isolasjon, står det i brevet.

Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet de fire første smittede besetningsmedlemmene har.