Tromsø Taxi vurderer økonomiske krav mot Hurtigruten

<p>Smittede besetningsmedlemmer skal ha blitt fraktet med Tromsø Taxi uten sjåførenes medviten.</p>
Smittede besetningsmedlemmer skal ha blitt fraktet med Tromsø Taxi uten sjåførenes medviten. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Flere sjåfører fra Tromsø Taxi måtte i karantene etter at de transporterte Hurtigrutens besetningsmedlemmer. De var ikke kjent med at det var smitte om bord.

Nå vurderer selskapet erstatningskrav mot Hurtigruten, fordi de elleve sjåførene har tapt inntekt i karanteneperioden, skriver VG.

En personbil og en maxitaxi fra selskapet ble brukt til å frakte til sammen fire personer fra Hurtigruteskipet Roald Amundsen til Universitetssykehuset i Nord-Norge fredag formiddag. To av disse skal ifølge lokalavisa Nordlys ha vært smittede besetningsmedlemmer. Det var ikke taxisjåførene informert om.

– Personene som kom, hadde både munnbind og hansker på seg. Sjåførene ble skeptiske og spurte rett ut om det var mistanke om covid-19, men fikk det avkreftet, sier administrerende direktør Steinar Nilsen i Tromsø Taxi.

Han sier det er naturlig at selskapet vil komme tilbake til Hurtigruten med økonomiske krav når de har klarlagt de økonomiske konsekvensene av karantenen.

Trygve Hegnar, eier av ABC Nyheter og Startsiden, er styreleder og eier fem prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.