Nordmann nær dramatisk eksplosjonen i Beirut: – Så glassbiter over alt

Flere er døde og hundrevis er skadd etter en kraftig eksplosjon ved havna i Beirut tirsdag Foto: Hussein Malla/ AP Photo/ NTB scanpix
Flere er døde og hundrevis er skadd etter en kraftig eksplosjon ved havna i Beirut tirsdag Foto: Hussein Malla/ AP Photo/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norske Bendik Sørvig var på vei ut da en enorm eksplosjon inntraff 3 kilometer unna boligen hans i Beirut. – Folk er i sjokk, sier han.

– Etter den første eksplosjonen trodde vi det var jordskjelv. Så kom den andre smellen, og vi kjente lufttrykket nær slo oss i bakken. Jeg og de to barna mine kastet oss ned på bakken, forteller Sørvig til NTB.

Sørvig forteller om kaotiske scener, og at han så glassbiter fra knuste vinduer opptil 5 kilometer unna eksplosjonen.

– De fleste går rundt i sjokk

– Jeg var i Libanon da en eksplosjon tok livet av statsminister Rafik Hariri i 2005, men denne eksplosjonen var mye kraftigere, sier Sørvig, som har kjørt barna i sikkerhet hos et familiemedlem.

– Akkurat nå er situasjonen veldig uoversiktlig, og de fleste går rundt i sjokk. Jeg har hørt meldinger om at et sykehus alene har tatt imot 500 skadde, sier Sørvig, som er forfatter og journalist og også stedlig representant for bistandsorganisasjonen NORWAC.

– Situasjonen er fortsatt under utvikling

Utenriksdepartementet bekrefter at de foreløpig ikke har fått inn melding om skadde nordmenn i forbindelse med eksplosjonen.

– Ansatte ved ambassaden er alle trygge. Vi har sendt ut melding til reiseregistrerte nordmenn i Libanon og har ikke fått henvendelser, men situasjonen er fortsatt under utvikling, sier utenriksdepartementets pressekontakt Ane Lunde.

Heller ikke noen av de internasjonalt ansatte ved Norsk Folkehjelp i Libanon er skadd, men hovedkontoret til organisasjon, som ligger flere kilometer unna havna, har fått seg en kraftig trøkk.

– Vinduene ved kontoret vårt er slått inn og dørene er falt av hengslene, sier Gudrun Bertinussen, landdirektør for Norsk Folkehjelp i Libanon.

Minst 50 har mistet livet, og rundt 2.700 er skadd i eksplosjonene i Libanons hovedstad Beirut, opplyser landets helseminister. Foto: Str / AFP
Minst 50 har mistet livet, og rundt 2.700 er skadd i eksplosjonene i Libanons hovedstad Beirut, opplyser landets helseminister. Foto: Str / AFP

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden