Alle om bord på MS Spitsbergen blir coronatestet i Tromsø

Hurtigrutens ekspedisjonsskip Spitsbergen har planlagt ankomst i Tromsø onsdag. Ingen får gå i land før de har testet negativt for korona, opplyser selskapet.

Skipet som er på vei fra Svalbard til Tromsø skulle etter planen fått levert utstyr for prøvetaking i Adventfjorden utenfor Longyearbyen mandag, men på grunn av tåke kunne ikke flyet med utstyret lande, opplyser Hurtigruten i en pressemelding.

– Derfor har vi valgt å seile til Tromsø for å teste alle om bord. Vi er i nær og god dialog med Tromsø kommune om alt det praktiske. I tråd med vår egen smittevernveileder og råd fra myndighetene, har vi bestemt at ingen skal gå i land fra skipet før de først har testet negativt, sier pressevakt Øystein Knoph i pressemeldingen.

Han understreker at det ifølge legen om bord ikke er mistanke om coronasmitte verken hos mannskap eller gjester, og at selskapet er i tett dialog med myndighetene i Norge og følger deres anbefalinger.

Trygve Hegnar, eier av ABC Nyheter og Startsiden, er styreleder og eier fem prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden