Liten nedgang i coronasmittede innlagt på sykehus

Hovedinngangen til Universitetssykehuset Nord-Norge HF Tromsø, hvor fem koronapasienter var innlagt tirsdag.. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Hovedinngangen til Universitetssykehuset Nord-Norge HF Tromsø, hvor fem koronapasienter var innlagt tirsdag.. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tolv coronasmittede pasienter er innlagt på norske sykehus tirsdag. Det er to færre enn mandag. Én pasient får respiratorbehandling.

Det viser tall fra Helsedirektoratet.

Fem av coronapasientene er innlagt i Helse sør-øst, fem er innlagt i Helse Nord, mens det er én coronapasient på sykehus i både Helse Vest og Helse Midt-Norge.

Helseforetaket som har flest coronapasienter, er Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), som har samtlige av de fem coronapasientene i helseregionen.

Alle fem har tilknytning til smitteutbruddet på Hurtigrutens ekspedisjonsskip Roald Amundsen, opplyste UNN på Twitter tidligere tirsdag.

Det var registrert 9.334 tilfeller av coronasmitte i Norge ved midnatt natt til tirsdag, ifølge foreløpige tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). Det utgjør en økning på 66 tilfeller det siste døgnet. De siste to dagene er økningen på 81 tilfeller.

FHI har registrert 256 coronarelaterte dødsfall her i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden