Trondheim kommune: To nye smittetilfeller fra Hurtigruten

Fire utenlandske besetningsmedlemmer og en passasjer fra Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist koronasmitte. Her ligger skipet til kai i Tromsø.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fire utenlandske besetningsmedlemmer og en passasjer fra Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist koronasmitte. Her ligger skipet til kai i Tromsø. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En eldre person som var passasjer på MS Roald Amundsen, er lagt inn på sykehus i Tromsø med covid-19. I Trondheim har to andre passasjerer fått påvist viruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) opplyste tirsdag formiddag at den eldre personen som nå er innlagt på sykehuset, var passasjer på den andre seilasen med Hurtigrutens ekspedisjonsskip.

Til sammen var det 386 passasjerer på de to siste seilasene til Roald Amundsen, 209 på den første seilasen og 177 på den andre. De to seilasene var 17.–24. juli og 25.–31. juli.

Fire av besetningsmedlemmene på Roald Amundsen er fortsatt innlagt ved sykehuset i Tromsø, men flere av dem blir trolig utskrevet i løpet av de nærmeste dagene, opplyser UNN.

Passasjerer fra Trondheim smittet

Tidligere ble det kjent at en person i 70-årene og et barn under 10 år i Trondheim har testet positivt for koronavirus. Begge hadde vært passasjerer på Hurtigruten.

– De smittede er ikke i familie. Begge er i karantene, den ene hjemme, den andre i en annen kommune, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks hurtigrutepassasjerer er testet for viruset i Trondheim. Bare én har testet positivt i kommunen, mens den andre testet positivt i en annen kommune.

Tirsdag skal ytterligere én passasjer som bor i Trondheim, testes.

Har erkjent svikt

Totalt har 36 personer i besetningen på hurtigruteskipet testet positivt for viruset.

Selskapet beklaget mandag kveld utbruddet, og erkjente svikt i rutinene.

Rederiet har innstilt alle turer med sine ekspedisjonsskip Roald Amundsen, Fridtjof Nansen og Spitsbergen inntil videre.

På pressekonferansen mandag opplyste også konsernsjef Daniel Skjeldam at to mannskapsmedlemmer på MS Fridtjof Nansen er satt i isolasjon med sykdomssymptomer.

Trygve Hegnar, eier av ABC Nyheter og Startsiden, er styreleder og eier fem prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.