Dette skjedde i natt

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 4. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mann alvorlig skadd etter ulykke med elsparkesykkel

En mann på elsparkesykkel ble kjørt til sykehus etter en ulykke på Stortorvet i Oslo. Politiet meldte om hendelsen rett etter klokka 2.30 natt til tirsdag.

Ambulansepersonellet som hentet syklisten, opplyser at hodeskaden er alvorlig og at han fortsatt var bevisstløs da han ble hentet. Politiet etterforsker ulykken.

9.334 registrerte koronatilfeller i Norge – 66 nye siste døgn

Det var registrert 9.334 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til tirsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Det utgjør en økning på 66 tilfeller det siste døgnet. De siste to dagene er økningen på 81 tilfeller. Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Smitten på vei ned i California

Guvernør Gavin Newsom sier koronasmitten i California ser ut til å være på vei ned, men understreker at det er langt igjen til en gjenåpning for næringslivet.

– Vi er ikke der vi skal være. Det er fortsatt for høyt, men det er fint å se at trenden er nedadgående og ikke oppadgående, sier Newsom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Strengere koronabøter i Australia

Fra tirsdag blir man bøtelagt 4.957 australske dollar om man blir tatt i å bryte den pålagte selvisoleringen etter positiv koronatest i delstaten Victoria.

Beløpet tilsvarer i overkant av 32.000 kroner. Om man blir tatt i gjentatte brudd på selvisoleringen, kan man stilles for retten og bøtelegges opptil 20.000 australske dollar.

Mer enn 5 millioner koronatilfeller i Latin-Amerika

Antall registrerte koronatilfeller i Latin-Amerika og Karibia oversteg mandag fem millioner, ifølge AFPs opptelling. Over halvparten er registrert i Brasil.

Koronasmitten i regionen har ført til mer enn 200.000 dødsfall, ifølge nyhetsbyrået.