NHO: Lønnsoppgjøret må sikre bedriftenes konkurransekraft

<p>Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum restartet årets lønnsoppgjør mandag. Her fra den opprinnelige oppstarten i mars, som kort etter ble satt på coronapause. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix</p>
Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum restartet årets lønnsoppgjør mandag. Her fra den opprinnelige oppstarten i mars, som kort etter ble satt på coronapause. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fellesforbundet krever at kjøpekraften blir ivaretatt når lønnsoppgjøret gjenopptas. Det avgjørende er å sikre bedriftenes konkurransekraft, hevder motparten.

Mandag klokka 13 var årets hovedoppgjør på skinnene igjen. Da satte Fellesforbundet og norsk industri seg rundt forhandlingsbordet for å gjenoppta prosessen som ble satt på vent da Norge ble stengt ned i mars.

– Det er godt å være tilbake. Her har vi hatt suksess før, sa forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet da seansen startet mandag ettermiddag. Han understreket at kravene som ble overlevert før coronapandemien satte inn, fortsatt er de det skal forhandles om.

– Dette er usikre tider, og det er utgangspunktet for disse forhandlingene. De skal også sikre bedriftenes konkurransekraft, så alle har et bord å sitte ved, poengterte leder Stein Lier-Hansen i NHO-forbundet Industri Energi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden