Tromsø kommune nærmer seg full oversikt over Hurtigrute-passasjerer

alt 40 personer, blant dem fire passasjerer og 36 blant besetningen på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er koronasmittet. Her ligger skipet ved kai i Tromsø.
alt 40 personer, blant dem fire passasjerer og 36 blant besetningen på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er koronasmittet. Her ligger skipet ved kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha jobbet hardt med å kartlegge alle som var om bord i de to seilasene med Roald Amundsen nærmer Tromsø kommune nå seg full oversikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har gjennom helgen jobbet intenst med å få oversikt både over crewet og gjestene om bord på Roald Amundsen. Slik situasjonen har utviklet seg gjennom helga og slik det ser ut i dag, så har vi begynt å få oversikt over så å si alle sammen, men det er noen som ennå gjenstår, sier avdelingsdirektør for helse og omsorg Margrethe Kristiansen i Tromsø kommune til NRK mandag morgen.

– Jeg anser situasjonen som alvorlig. Det er veldig mange personer i veldig mange kommuner som er involvert, sier hun videre.

I alt 40 personer, fire passasjerer og 36 blant mannskapet, hadde søndag fått påvist coronasmitte etter to seilaser med Roald Amundsen. Fortsatt venter mange av de i alt 386 passasjerene på sine prøvesvar.

Politiet starter mandag undersøkelser av coronautbruddet på Hurtigrute-skipet. Hurtigruten har opplyst at de vil samarbeide med politiet.

Trygve Hegnar, eier av ABC Nyheter og Startsiden, er styreleder og eier fem prosent v Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.