Politiet skal granske coronautbruddet på Hurtigruten

Hurtigruteskipet MS Roald Amundsen forlot søndag kaia i sentrum av Tromsø og satte kurs mot Breivika nord på øya. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Hurtigruteskipet MS Roald Amundsen forlot søndag kaia i sentrum av Tromsø og satte kurs mot Breivika nord på øya. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet i Tromsø starter mandag undersøkelser av coronautbruddet på Hurtigrutens skip MS Roald Amundsen. Hurtigruten lover å samarbeide.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi samarbeider allerede tett med FHI, Tromsø kommune, smittevernmyndighetene og andre aktører. Vi kommer selvsagt også til å samarbeide med politiet og vil være tilgjengelige for dem når de trenger det, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten til NTB.

– Det aller viktigste nå er å følge opp alle som er berørt, og bidra til å spore og begrense smitten, legger han til.

Det var NRK som søndag kveld meldte at politiet i Tromsø nå vil opprette en undersøkelsessak.

– Vi kommer til å gjøre en vurdering om vi skal opprette en sak. Sannsynligvis kommer vi til å opprette en undersøkelsessak, sier politiadvokat i Troms politidistrikt, Christian Hanssen.

På bakgrunn av denne vil politiet vurdere om det skal startes etterforskning av straffbare forhold, som brudd på smittevernloven.

Slike brudd kan straffes med bøter eller fengsel.

I alt 40 personer, fire passasjerer og 36 mannskaper, hadde søndag fått påvist coronasmitte etter to seilaser med Roald Amundsen. Fortsatt venter mange av de i alt 386 passasjerene på sine prøvesvar.