Coronarelatert dødsfall i Moss knyttet til bryllupsfest

<p>Coronatesting ved legevakta i Moss. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Coronatesting ved legevakta i Moss. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Coronadødsfallet ved en omsorgsbolig i Moss settes i forbindelse med bryllupsfesten som knyttes til smittespredningen i kommunen.

Moss har også registrert to nye coronatilfeller med ukjent smittekilde. Begge er i hjemmeisolasjon.

– I går kveld, fredag 31. juli, mottok vi beskjed om at en person er død etter å ha vært smittet av coronaviruset, sier ordfører Hanne Tollerud.

– Dette er en utrolig trist nyhet å måtte meddele. Våre tanker går til de etterlatte, sier Tollerud til NTB.

Kan spores tilbake til bryllupsselskap

Den avdøde var en eldre person og beboer ved Rosnes omsorgsboliger. Vedkommende fikk påvist coronasmitte søndag 26. juli, skriver Moss kommune i en pressemelding.

Kommunikasjonsrådgiver Vibeke Weibell Eliassen bekrefter overfor NTB at smitten kan spores tilbake til bryllupsselskapet som er knyttet til utbruddet i Moss.

– Den avdøde er en del av smitteklyngen knyttet til selskapet, bekrefter Eliassen overfor NTB.

Den avdøde ble overført til Peer Gynt Helsehus for behandling etter å ha blitt alvorlig syk grunnet corona og døde fredag kveld. Pårørende er informert.

Sist gang det ble meldt om et koronarelatert dødsfall i Norge var 17. juli ved en behandlingsenhet for covid-19 i Oslo.

Flere korona-tilfeller utenfor smitteklyngene

I tillegg bekrefter ordføreren at de har fått påvist to nye smittetilfeller i kommunen. De to smittede er i familie, men tilfellene skal ikke være knyttet til de tre kjente smitteklyngene i kommunen.

– Vi jobber nå med å få kartlagt smittesporingen for disse to, bekrefter Eliassen.

Flere fra Moss har nylig vært passasjerer på Hurtigruten Roald Amundsen, som fredag bekreftet minst fem smittede om bord, deriblant fire ansatte.

– Det er fem personer fra Moss som er satt i karantene, men ingen av dem har fått påvist smitte ennå, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Overlege bekrefter fjerde smitteklynge i Moss

Kommuneoverlege Kristian Krogshus bekrefter at de har fått påvist to nye smittetilfeller i kommunen. De to smittede er i familie, men tilfellene skal ikke være knyttet til de tre kjente smitteklyngene i kommunen.

– Vi jobber nå med å få kartlagt smittesporingen for disse to. Det er grunn til bekymring når man ser at det dukker opp tilfeller uten kjent smittesporing, sier Krogshus, som understreker at de er i full gang med å kartlegge situasjonen.

Overlegen opplyser at kommunen lørdag innførte strengere tiltak og rutiner for alle helseinstitusjoner i kommunen.

– Akkurat som besøksrestriksjonene til Sykehuset Østfold, vil vi nå innføre ti dagers besøksforbud på helseinstitusjoner når man har vært i utlandet. Det gjelder uansett farge og vurdering fra FHI på landet man har vært i, forklarer Krogshus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden