Mange døde i MC-ulykker i sommer

Elleve av de 18 som døde i trafikken i juni og juli, kjørte motorsykkel.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Elleve av de 18 som døde i trafikken i juni og juli, kjørte motorsykkel. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Motorsyklister utgjør flertallet av de omkomne på norske veier i sommer. Elleve av de 18 som døde i trafikken i juni og juli, kjørte motorsykkel.

Av de elleve motorsyklistene omkom sju i utforkjøringer. To av dødsulykkene skjedde etter at motorsykkelen gjennomførte en forbikjøring.

Gjennomsnittsalderen blant de omkomne er relativt høy. Ni av de elleve var i aldersgruppen 40 til 59 år, viser tall fra Vegvesenet.

– Dette er svært foruroligende tall, sier avdelingsdirektør Guro Ranes for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Vegvesenets ulykkesanalysegruppe skal gjennomgå alle ulykkene, for å kartlegge årsaker og eventuelle sammenhenger.

– Det er for tidlig å si noe om hva økningen beskyldes, eller om det vi ser er en trend, sier Ranes.

I alt ni personer omkom på norske veier i juli, fire kvinner og fem menn. I årets sju første måneder har 60 personer mistet livet, det er fire flere enn i samme periode i fjor, viser tallene fra Statens vegvesen.

– Det synes ikke å være noen endring som kan tilskrives koronaviruset, sier Ranes.

I andre europeiske land har antallet omkomne i trafikken gått til dels kraftig ned i 2020, som resultat av koronapandemien. De norske tallene ligner derimot nabolandene Sverige og Danmark, hvor man også har registrert liten eller ingen endring sammenlignet med fjoråret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden