Passasjerer på to Hurtigruten-seilaser må i karantene

Har du vært på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen siden 17. juli, må du tilbringe ti dager i karantene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Har du vært på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen siden 17. juli, må du tilbringe ti dager i karantene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Passasjerer på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen fra 17. til 31. juli må i karantene i ti dager, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene seilasen var fra 17. til 24. juli, mens den andre varte fra 25. til 31. juli. Seilasene hadde samme besetning, men forskjellige passasjerer.

Fredag ble fire ansatte på den andre seilasen innlagt på sykehus i Tromsø med påvist koronasmitte. I tillegg har én passasjer fra den første seilasen testet positivt.

Karantenen gjelder i ti dager etter at de gikk av skipet.

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) utelukker ikke at det er flere smittede personer.

– Det er nå viktig at passasjerer på de to seilasene med MS Roald Amundsen går i karantene, er årvåkne på egne symptomer og raskt tar kontakt med lokal helsetjeneste hvis de føler seg syke, sier hun i en pressemelding.

Passasjerene blir nå varslet av Hurtigruten på SMS og kontaktet av sin folkeregistrerte kommune for videre oppfølgning. FHI kontakter hjemlandene til passasjerer som bor i utlandet.

Det var 177 passasjerer og 160 besetningsmedlemmer om bord i skipet som ankom Tromsø natt til fredag. Selskapet sier til VG at det var 209 passasjer på den første seilasen.

FHI bistår Tromsø kommune og Hurtigruten i arbeidet med blant annet smittesporing.

Personvernpolicy