Hurtigruten har ikke fått kontakt med alle passasjerer etter smitteutbrudd

Tre koronasmittede ansatte på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tre koronasmittede ansatte på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fire ansatte på et Hurtigruten-skip er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist koronasmitte. Det jobbes med å kontakte passasjerene som forlot skipet fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt fire utenlandske besetningsmedlemmer fra skipet Roald Amundsen er innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN)

To av de ansatte ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på covid-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag, ble likevel begge rutinemessig testet. Fredag ble de lagt inn på sykehuset i byen.

Senere på dagen fikk ytterligere to besetningsmedlemmer påvist viruset og ble innlagt på sykehus. De fire er foreløpig de eneste pasientene på UNN med påvist koronasmitte.

177 passasjerer

Skipet skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Det cruiset blir avlyst, ifølge en pressemelding fra Hurtigruten.

Det var 177 passasjerer og 164 besetningsmedlemmer om bord i skipet. Etter det Hurtigruten kjenner til, har ingen passasjerer hatt symptomer på covid-19 eller annen sykdom, opplyser selskapet i en pressemelding.

Tromsø kommune og Folkehelseinstituttet (FHI jobber på spreng med å få kontakt med passasjerene som forlot skipet natt til fredag.

– Vi jobber nå med å få kartlagt hvor passasjerene er, og har ikke fått kontakt med alle. Det er en betydelig liste med passasjerer, og det jobbes med både fra oss og FHI, sier Øivind Benjaminsen, som er fungerende leder for koronasenteret i Tromsø, til Nordlys.

Resten skal testes

Skipet ligger for tiden ved kai i Tromsø, uten passasjerer om bord. Det er isolert, og de øvrige 160 ansatte om bord vil bli testet.

Samtlige besetningsmedlemmer og passasjerer som kom med skipet fredag, er satt i karantene, skriver VG.

– Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Vi har god og løpende kontakt med Folkehelseinstituttet, Tromsø kommune, UNN og andre ressurser både lokalt og nasjonalt, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Skal kontakte alle

– Passasjerene følges nå opp av enten Tromsø kommune eller av kommunen passasjeren er hjemmehørende i, sier Ege.

Ifølge Nordlys forlot skipet Tromsø 17. juli med kurs for Svalbard. Hurtigruten opplyser at den neste reisen med skipet ikke er planlagt før i begynnelsen av september.

– Vi tar også kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger, for å gi dem informasjon og videreformidle myndighetenes råd, uttaler kommunikasjonssjefen.