Lørenskog-drapene: Forsvarer ber om full psykiatrisk undersøkelse av moren

Lys og blomster er satt opp for de to barna som ble funnet drept 19. juli. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Lys og blomster er satt opp for de to barna som ble funnet drept 19. juli. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen som er siktet for å ha drept barna sine på Lørenskog, bør underlegges en full rettspsykiatrisk undersøkelse, mener forsvareren hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat Gunhild Lærum har fredag mottatt rapporten fra den prejudisielle observasjonen av kvinnen, melder Romerikes Blad.

– Rapporten konkluderer med at det bør gjennomføres en full rettspsykiatrisk undersøkelse. Dette vil jeg be Nedre Romerike tingrett om. Vi arbeider med denne saken nå, sier advokaten til avisen.

En rettspsykiatrisk undersøkelse er omfattende. Da vil normalt to spesialister sammen vurdere personens psykiske tilstand over tid.

Den drapssiktede moren har fortsatt ikke blitt avhørt på grunn av hennes tilstand. Advokaten sier at målet er å gjennomføre et avhør neste uke.

De to barna ble funnet døde søndag 19. juli da brannvesenet rykket ut på en kontroll av et mulig branntilløp i en leilighet på Skårer i Lørenskog kommune. Brannmannskapene fant den 35 år gamle kvinnen kritisk skadd sammen med de to livløse barna i leiligheten. Politiet har ikke gått ut med dødsårsaken.