Halvparten av hotellgjestene forsvant i juni

Radisson Blu Oslo Plaza ble et symbol på koronakrisen med et hjerte i vinduene, men for hotellene, særlig i hovedstaden, er det fortsatt mange tomme rom. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Radisson Blu Oslo Plaza ble et symbol på koronakrisen med et hjerte i vinduene, men for hotellene, særlig i hovedstaden, er det fortsatt mange tomme rom. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske hoteller registrerte en nedgang i overnattingene på 56 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor. Både norske og utenlandske turister uteble.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De utenlandske turistene var nesten helt fraværende i juni måned, viser SSB -tall. Totalt for både hotell, campingplasser og vandrerhjem, falt overnattingen av utenlandske turister med 92 prosent.

Fallet var ventet, ettersom koronarestriksjonene for turister fra andre land enn Danmark og Finland ikke ble fjernet før 15. juli. Men heller ikke de norske turistene reiste som før i juni.

For de norske hjemmeturistene var nedgangen 18 prosent. Totalt betyr det at fallet i overnattinger i Norge var på 45,1 prosent målt mot samme måned i fjor. Det er mindre enn fallene i mars (55 prosent), april (84 prosent) og mai (62 prosent).

Det er store regionale forskjeller i hvor nordmennene ferierte. Nedgangen var på 64 og 59 prosent for Svalbard og Oslo, mens den bare var på 3,8 prosent i Agder og 10 prosent i Nordland.

Hotellovernattingene sank aller mest, med 56 prosent mot juni i fjor. Hittil i år er det 46,2 prosent færre hotellovernattinger enn i fjor.