De fleste nordmenn mener coronatiltakene kan forsvares

De fleste nordmenn mener myndighetenes koronatiltak kan forsvares. Her en plakat med oppfordring til å vise hensyn og holde avstand på Oslo S. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
De fleste nordmenn mener myndighetenes koronatiltak kan forsvares. Her en plakat med oppfordring til å vise hensyn og holde avstand på Oslo S. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Kun en av sju nordmenn mener påkjenningen på det norske folk som følge av coronatiltakene er blitt for stor til at de kan forsvares, viser undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilsvarende mener kun en av sju at myndighetenes tiltak er for strenge. Det kommer fram i undersøkelsen Norsk coronamonitor fra Opinion, der 12.000 nordmenn har deltatt.

– Selv om årets sommerferie ikke ble helt som vanlig, og vi har opplevd måneder med coronatilværelse, inkludert de strengeste tiltakene i Norge etter krigen, så er grensen ikke nådd for folk flest, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Flertallet, som utgjør 60 prosent, er uenig i at påkjenningen på det norske folk er blitt for stor til at myndighetenes tiltak for å begrense coronasmitte kan forsvares. 25 prosent svarer verken eller, mens 15 prosent er enig i påstanden.

Andelen i befolkningen som mener påkjenningen er blitt for stor, har falt med 7 prosentpoeng fra juni, ifølge undersøkelsen. Uansett alder og geografi mener et solid flertall at tiltakene kan forsvares.

– Nordmenn har hele veien vist stor tillit til og forståelse for coronatiltakene. I sommer har nok mange merket seg at viruset er på fremmarsj i store deler av verden og at flere land på ny stenger ned. Følgelig har vi kanskje lite å klage over her i Norge, sier Clausen.

Personvernpolicy