Opptur for luksusbilmerker under koronaepidemien

Audi e-tron er en av årets salgsvinnere, sammen med Mercedes EQC og Porsche Taycan. Alle er helektriske. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Audi e-tron er en av årets salgsvinnere, sammen med Mercedes EQC og Porsche Taycan. Alle er helektriske. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Til tross for nedgangen i bilsalget under koronapandemien har salget av Porsche, Mercedes og Audi skutt i været i Norge i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt i år er det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) registrert 869 Porscher i Norge. Det er mer enn en firedobling sammenlignet med fjoråret og allerede langt over det forrige rekordåret 2018. 577 av disse er elbilen Taycan, som fortsatt nyter godt av momsfritak, skriver Finansavisen.

Men personbilsalget totalt har ifølge registreringsstatistikken til OFV falt med 23 prosent til 64.761 biler så langt i år. Dette skyldes koronapandemien, som medførte produksjonsstans, leverings­problemer, permitteringer og en generell usikkerhet i markedet.

Mercedes-Benz har nesten doblet salget i år sammenlignet med fjoråret. Det skyldes ifølge konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz personbil blant annet at de nå har et fullt år med den helelektriske modellen EQC.

Audi har hatt en salgsøkning på 75,8 prosent, og mer en ni av ti biler er elbilen e-tron.

– Vi er veldig fornøyd med året så langt, selv med de utfordringene vi har stått i denne våren. E-tron er naturligvis vår mest solgte modell, sier Audi-sjef Elin Rosnes Sinervo.

Personvernpolicy