Coronautbrudd i Moss – politiet koblet inn

Kommuneoverlege i Moss, Kristian Krogshus, sier at de siste 13 tilfellene utgjør et lokalt smitteutbrudd, og han antar at disse kan spores tilbake til et privat selskap.
Kommuneoverlege i Moss, Kristian Krogshus, sier at de siste 13 tilfellene utgjør et lokalt smitteutbrudd, og han antar at disse kan spores tilbake til et privat selskap. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Kommuneoverlegen tror flere av de 21 nye coronatilfellene i Moss kan knyttes til et privat selskap og har koblet inn politiet for å få tak i arrangøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 personer i Moss har fått påvist coronasmitte i løpet av de siste to ukene.

– Det er alvorlig og en påminnelse om at vi fortsatt er midt i en pandemisituasjon med et virus som sprer seg raskt, sa ordfører i Moss, Hanne Tollerud (Ap), på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Totalt er det registrert 123 smittede i Moss under koronaperioden.

Kobler på politiet

Kommuneoverlege Kristian Krogshus sier at de siste 13 tilfellene utgjør et lokalt smitteutbrudd, og han antar at disse kan spores tilbake til et privat selskap.

Til Dagbladet opplyser Krogshus at de har problemer med å få tak i arrangøren av selskapet og at politiet derfor er koblet inn. De har ikke fullstendig oversikt over antall mennesker som deltok.

– Vi har ennå ikke fått tilbakemelding fra arrangøren av det private selskapet, og han tar ikke telefonen når vi ringer. Jeg har derfor koblet inn politiet, som har bekreftet at de vil kontakte arrangøren i kveld slik at han gir oss oversikt over hvem som var til stede, sier han.

Tester beboere på omsorgssenter

De andre åtte tilfellene kan spores tilbake til to ulike utenlandsreiser til såkalte grønne land.

I tillegg opplyser kommunen at 20 ansatte ved et omsorgssenter er i karantene, mens to ansatte og en beboer er smittet. Institusjonen det reier seg om er Rosnes bo- og servicesenter på Jeløya utenfor Moss sentrum. Der er man i gang med å teste alle på avdelingen det gjelder.

– Det er åtte eller ni beboere som er nærkontakter, sier Krogshus.

Blir ikke nedstenging

Kommuneoverlegen presiserte imidlertid at det ikke er aktuelt å gjennomføre noen lokale nedstengninger i Moss som følge av det lokale utbruddet. Ett utested i Moss ble stengt fredag på grunn av brudd på smittevernreglene.

– Selv om Moss er i en situasjon med et lokalt utbrudd av corona, er ikke Moss isolert og vi er heller ikke tilbake i en situasjon med total nedstengning, sa ordføreren.

Likevel var overlegen klar på at det er naturlig å begrense antallet større arrangementer, der det er vanskelig å overholde smittevernreglene.