Tollvesenet stopper alle som krysser svenskegrensa

Bilister ventet lørdag i kø for å vise passet på vei tilbake over grensen til Norge ved Magnormoen. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Bilister ventet lørdag i kø for å vise passet på vei tilbake over grensen til Norge ved Magnormoen. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tollvesenet stopper alle som krysser fra Värmland i Sverige til Innlandet, for å høre om de har oppholdt seg i røde områder og må gå i karantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alle skal stoppes og prates med, sier stabssjef i politiet i Innlandet, Pål Erik Teigen til NRK.

Antallet grensepasseringer mellom Innlandet og Sverige økte med over 20.000 i forrige uke, som følge av at det igjen ble lov for nordmenn å reise til grønne regioner i Sverige, som blant annet Värmland, uten å bli pålagt karantene.

18.000 av passeringene skjedde nå i helga. På det meste passerte mellom 500 og 600 biler i timen kontrollstasjonene på Magnormoen og Støa.

– Dette er basert på tillit. Hvis de sier at de kommer fra et område som er rødt i Sverige, blir de tatt til side og enten gitt karantene eller bortvist, sier fungerende seksjonsleder i tollvesenet, Bjørn Hansrud.

Personvernpolicy