Kjølig oppstart for verdens største innendørs skianlegg

Milliardanlegget Snø i Lørenskog måtte stenge dørene pga. koronapandemien, men åpnet igjen i juni.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Milliardanlegget Snø i Lørenskog måtte stenge dørene pga. koronapandemien, men åpnet igjen i juni. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Snø skipark koronastengte i mars etter å ha vært i drift i knappe to måneder. Etter den kinkige starten, er skifolket nå tilbake i arenaen i Lørenskog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er juli måned og gradestokken viser 20 grader, men på en parkeringsplass i Lørenskog bærer folk ski og staver på skuldrene.

I garderobene på innsiden av skiarenaen Snø gjør familier seg klare til en dag i bakken. De tar på seg tjukke jakker, skibukse og hjelm før de går inn i selve anlegget, hvor temperaturen er godt under frysepunktet.

– Vi var veldig spente etter alt som har skjedd. Vi ser at det er bra på enkeltdager, mens det andre dager er færre. At det varierer, er nok noe vi må leve med, sier markedsdirektør Ole Christian Mork i Snø til NTB.

Etter at arenaen åpnet 15. januar, ble Snø koronastengt knappe to måneder senere og fram til juni. Kliss nytt, og som Norges eneste skianlegg innendørs, har de ikke noen tall fra i fjor de kan sammenligne med. Nå jobber de ansatte med å finne ut av hvem som er interessert i ski innendørs.

300 til 500 gjester daglig

– Mange av de aktive trener andre ting på sommeren. Vi har hatt en tanke om at vi kan få inn mange turister da, men det ble bare slått helt vekk under korona, sier Mork.

– Dette er ikke en ønskelig situasjon, men vi har brukt nedetiden godt til å forbedre produktet vårt på en rekke punkter, som fastere forhold i langrennsløypa, mer fart i alpinbakken og en utrolig kul isklatrevegg har vi også fått på plass, sier han videre.

I sommer har det i snitt vært mellom 300 og 500 personer i anlegget daglig, og markedsdirektøren erkjenner at resultatene det første året nok vil bli dårligere enn ventet. I utgangspunktet hadde skisenteret håpet på å gå i null første år, men slik blir det nok ikke.

Det tar tid å få folk oppmerksomme på tilbudet, og koronastengningen har ikke hjulpet på. Reiserestriksjonene har også gjort at få utenlandske turister har tatt turen til Norge.

Bedre vær enn Folgefonna

Blant dem som har tatt turen, er det likevel noen som kommer relativt langveisfra.

Randi Grøttan Fjellsbø og datteren Hedvig Fjellsbø (7) er bosatt i Bergen, men hadde torsdag tatt turen til Snø skiarena sammen med noen venner fra Tønsberg. Valget sto mellom Folgefonna og Lørenskog.

– Det var litt bedre vær her, sier Grøttan Fjellsbø, som har tatt med seg skiutstyr hjemmefra.

Hun forteller at siden det ble lite skikjøring i vår på grunn av koronavirusutbruddet, var dette en fin anledning til å teste ski om sommeren.

Klokere neste år

Foreløpig vet man heller ikke hvordan høstsesongen vil forløpe i skianlegget med en prislapp på nær én milliard kroner.

Skihallen ligger midt i et anleggsområde, hvor det bygges leiligheter og et hotell med 900 senger. Hotellet skal etter planen stå ferdig i 2021.

– Det er klart det vil gjøre noe med trafikken, sier Mork.

Det blir dermed først til neste år at man vil kunne se hvordan den faktiske etterspørselen er etter innendørs skiaktivitet, mener han.

– Med en normal vår og sommer neste år, vil vi være klokere. Nå må vi navigere etter antakelser.

Personvernpolicy