Hagen: Kjente igjen Futurum-mannen

Drapssiktede Tom Hagen nekter for å ha noe med konas forsvinning å gjøre.
Drapssiktede Tom Hagen nekter for å ha noe med konas forsvinning å gjøre.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapssiktede Tom Hagen (70) hevder å ha gjenkjent en av mennene som ble observert utenfor Futurumbygget, ifølge TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I flere måneder etterlyste politiet to menn som ble fanget opp på et overvåkningskamera utenfor arbeidsplassen til drapssiktede Tom Hagen. Mennene ble observert utenfor arbeidsplassen samme dag som Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog 31. oktober i 2018.

I juni i fjor valgte imidlertid politiet å gi opp letingen etter mennene, som aldri meldte seg.

Politiet mener å ha holdepunkter for at det er mindre sannsynlig at mennene har en rolle i forsvinningen av Anne-Elisabeth.

Skal ha laget tegning

Nå melder TV 2 at Tom Hagen hevder å ha gjenkjent en av mennene på videoen. I et notat han har sendt til politiet, før han ble pågrepet og siktet for drap på sin kone, skal Hagen ha uttrykt at han kjente igjen hvordan vedkommende går.

Hagen hevder å ha sett en mann ved flere anledninger utenfor bygningen før konas forsvinning. Observasjonene skal ha blitt gjort månedene før forsvinningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge et notat skal 70-åringen ha laget en tegning av mannen, skriver TV-kanalen.

– Politiet ønsker ikke å kommentere spekulasjoner omkring hvilke etterforskingsskritt vi til enhver tid utfører, eller hva siktede, vitner og andre som er involvert i saken forklarer til politiet i avhør eller i andre sammenhenger, skriver politiadvokat Haris Hrenovica i en e-post til TV 2.

Har sendte flere e-poster

Politiet etterforsket først forsvinningen som en bortføring med økonomisk motiv, men i fjor sommer endret de hovedhypotese. De mente at det var mest sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen var blitt drept, og at en eller flere gjerningspersoner hadde fordekt drapet som en økonomisk motivert kidnapping.

Tom Hagen er siktet for å ha drept eller medvirket til drapet på sin kone. Han nekter for å ha noe med konas forsvinning å gjøre.

70-åringen har underveis i etterforskningen sendt flere e-poster til politiet. Her har han gitt uttrykk for at han er opptatt av å finne løsninger og hjelpe politiet. Han skal ha formidlet en teori om at løsningen på saken har en lokal forankring.