Fire av ti koronapasienter i Norge er født i utlandet

Av alle koronapasienter behandlet på norske sykehus er 36 prosent født i utlandet, og 12 prosent er født i Somalia eller Pakistan. Her undersøkes en pasient for mulig koronasmitte ved sykehuset Østfold. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Av alle koronapasienter behandlet på norske sykehus er 36 prosent født i utlandet, og 12 prosent er født i Somalia eller Pakistan. Her undersøkes en pasient for mulig koronasmitte ved sykehuset Østfold. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Av alle koronapasienter behandlet på norske sykehus er 36 prosent født i utlandet. 12 prosent av alle innlagte er født i Somalia eller Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser tall fra Pasientregisteret og Folkehelse­instituttets (FHI) beredskapsregister for covid-19, skriver Aftenposten.

Med lave smittetall den siste måneden har andelen utenlandsfødte koronapasienter økt til halvparten.

Forskere vil nå ha den samme informasjonen om personer som har dødd av eller med koronaviruset i Norge. Disse har så langt ikke vært offentlige.

– Så lenge vi ikke får dødstallene, vet vi ikke hva som skjedde med utenlandsfødte pasienter etter at de ble innlagt, sier professor Esperanza Diaz ved Institutt for global helsemedisin ved Universitetet i Bergen til Aftenposten.

De utenlandsfødte koronapasientene er også yngre enn pasienter født i Norge. Gjennomsnittsalderen for pasientene født i Somalia eller Irak var 51 år, mens norskfødte pasienter i snitt var 64 år, viser FHIs beredskapsregisteret.