Politiet ut med navn på avdøde etter knivstikkingen i Sarpsborg

<p>Politiet frigir nå navnet på Marianne Haugen, som ble drept i Sarpsborg den 15. juli. To andre kvinner ble også knivstukket av samme gjerningsmann. Foto: Privat / NTB scanpix </p>
Politiet frigir nå navnet på Marianne Haugen, som ble drept i Sarpsborg den 15. juli. To andre kvinner ble også knivstukket av samme gjerningsmann. Foto: Privat / NTB scanpix 

Politiet frigitt navnet på Marianne Haugen (54), som døde etter knivstikkingen i Sarpsborg.

Det er etter ønske fra Haugens datter at politiet friga navnet torsdag ettermiddag.

54-åringen som brutalt ble angrepet med kniv ved Sarpsborg bussterminal, jobbet som helsefagarbeider ved Boveiledning Skjeberg i mange år. Arbeidsstedet var en bolig for mennesker med varige sammensatte bistandsbehov.

Av assisterende direktør for helse og velferd Alice Reigstad i kommunen beskrives Haugen som dyktig og godt likt av beboere, kolleger og pårørende.

– Våre tanker går til pårørende

På Sarpsborg kommunes nettsider er det lagt ut et minneord , hvor det blant annet står at Haugen var en bauta for arbeidsmiljøet og alltid passet på at alle rundt seg hadde det bra.

– Hun møtte på jobb med et smil om munnen og bidro til at alle rundt seg fikk gode dager, heter det videre.

– Det er leit og trist at Sarpsborg kommune har mistet en god og trofast kollega, sier Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje i en pressemelding.

– Våre tanker går til avdødes pårørende etter denne tragiske hendelsen, sier han videre.

Gjerningsmann varetektsfengslet

Det er lagt opp til en rolig minnemarkering på arbeidsplassen hvor det er satt fram lys og kondolanseprotokoll ved siden av et bilde av avdøde.

Av smittevernhensyn er det kun avdødes kolleger, beboere i boligen og deres pårørende som har tilgang til minnemarkeringen.

Elna Kristin Holbye har blitt oppnevnt som bistandsadvokat for ofrene og Haugens datter.

Den 15. juli ble tre kvinner knivstukket av samme gjerningsmann i Sarpsborg. Den 31 år gamle mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden