Drapssiktet 31-åring i Sarpsborg møter ikke til fengslingsmøte torsdag

Tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld. En kvinne i 50-årene døde av skadene. En 31 år gammel mann er siktet for drap og drapsforsøk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld. En kvinne i 50-årene døde av skadene. En 31 år gammel mann er siktet for drap og drapsforsøk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

31-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk etter knivstikking av tre kvinner i Sarpsborg, møter ikke til fengslingsmøte torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktedes advokat Marius Otterstad bekrefter overfor NTB at 31-åringen vil bli fremstilt for fengsling torsdag.

– Han kommer til å samtykke i at det utføres som kontorforretning. Nå vet jeg ikke hva påtalemyndigheten kommer til å begjære, men regner med at det er fire uker med brev- og besøksforbud, sier han.

Grunnen til at fengslingsmøtet går som kontorforretning, kan dels knyttes til siktedes helsetilstand, ifølge Otterstad.

– Det er også dels fordi han vedkjenner seg de faktiske handlingene, så det ville være unødvendig for ham å møte i retten på dette tidspunktet, legger han til.

Det var tirsdag at politiet fikk inn melding klokken 23.30 om en kvinne som var knivstukket ved Sarpsborg bussterminal. Kort tid etter kom det meldinger om to nye knivstikkinger i St. Nicholas gate og Oscars gate.

En kvinne i 50-årene døde av skadene. De to andre ble skadd. Gjerningsmannen har en relasjon til to av ofrene, ifølge politiet, men det er ingen kjent relasjon mellom avdøde og 31-åringen.

Den siktede 31-åringen er norsk statsborger av somalisk bakgrunn. Han ble i 2016 tiltalt for grov vold, men frikjent for forholdet, skriver VG.