Dette skjedde i natt

Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 16. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kritisk for person hentet opp av sjøen i Oslo

En person ble natt til torsdag hentet opp av sjøen ved Munch brygge i Bjørvika. Vedkommende er sendt til sykehus etter å ha fått førstehjelp på stedet. Tilstanden er kritisk, opplyser politiet.

Ulykken skjedde i forbindelse med bading og nødetatene ble tilkalt da vedkommende ikke viste seg på 20 minutter.

Twitter utsatt for angrep

Kontoene til blant annet tidligere president Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk og Bill Gates ble hacket i det som tilsynelatende var en bitcoin-svindel.

I den falske meldingen sto det at personene bak de rammende kontoene ville donere 2.000 dollar for hver 1.000 som ble sendt til en bitcoin-adresse. Også Apple, Uber og artisten Kanye West ble rammet av svindelforsøket.

USA stenger grensene for Huawei-ansatte

USA innfører reiserestriksjoner for ansatte i den kinesiske teknologigiganten Huawei og andre selskaper som anses å støtte autoritære lands menneskerettighetsbrudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Utvalgte Huawei-ansatte støtter det kinesiske kommunistpartiet, som begår menneskerettighetsbrudd, sier utenriksminister Mike Pompeo. Huawei sier selskapet er «skuffet over denne urettferdige og vilkårlige behandlingen».

Seier til sosialdemokratene i Nord-Makedonia

Tidligere statsminister Zoran Zaevs sosialdemokratiske parti SDSM erklærer seieren i valget til nasjonalforsamling i Nord-Makedonia.

Med nærmere 94 prosent av stemmene talt opp, sier valgkommisjonen i landet at SDSM får 36 prosent av stemmene, mens høyrepartiet VMRO-DPMNE får 34 prosents oppslutning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekordhøye smittetall i flere delstater

California, Arizona, Texas og Florida rapporterte onsdag om til sammen 36.000 nye smittetilfeller samtidig som virusrestriksjoner innføres igjen flere steder.

California opplevde det nest høyeste smittetallet på én dag med over 11.000 nye tilfeller. Delstaten på USAs vestkyst registrerte også 140 nye dødsfall. Til sammen ble det i California, Arizona, Florida og Texas meldt om 450 dødsfall knyttet til koronapandemien i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti nye koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 9.011 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på ti tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 27 tilfeller. I alt fem personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var onsdag registrert 253 døde som følge av sykdommen.