Undersøkelse: Svak økning i andelen som melder om coronasymptomer

Andelen som rapporterer til FHI om luftveissymptomer har vært stabilt lav siden mai, men har økt noe den siste tiden.
Andelen som rapporterer til FHI om luftveissymptomer har vært stabilt lav siden mai, men har økt noe den siste tiden. Foto: Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix

Siden slutten av mars har det vært en markant nedgang i andelen som melder coronasymptomer, men den siste tiden har det vært en svak økning, ifølge FHI-tall.

Om lag 100.000 nordmenn i alderen 10–70 år har mellom 27. mars og 7. juli svart på Den norske mor, far og barn-undersøkelsen (MoBa) og Den norske influensaundersøkelsen (NorFlu) fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Blant voksne har andelen som melder om coronasymptomer, vært stabilt lav siden mai, men siden juni har det vært en svak økning. Oppgangen gjelder dem mellom 25–44 år, og den er størst i Rogaland og Troms og Finnmark.

I NorFlu-undersøkelsen har mødre svart på spørsmål om coronavirussykdom for barn født i 2010. Siden begynnelsen av mai har det vært en økning i rapporterte symptomer blant disse barna fra 5 til 8,5 prosent. I juni var det for første gang mer luftveissykdom blant barna sammenlignet med mødrene deres. Det er også en økning blant mødrene fra 4 til 5 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden