Den norske kirke etterlyser klarere svar om avstandsregelen

Avstandsregelen skaper forvirring for Den norske kirke.
Avstandsregelen skaper forvirring for Den norske kirke. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Onsdag var kultursektoren og myndighetene i møte om praktisering av én-metersregelen. Den norske kirke krever informasjon om plassutnyttelse.

Praktiseringen av én-metersregelen er utfordrende for konsert-, teater-, kulturhus, kinoer og andre kultursaler med sittende publikum. Det var bakgrunnen for onsdagens innspillsmøte mellom kultursektoren, regjeringen og Helsedirektoratet.

Den norske kirke var ikke invitert og etterlyser nå et lignende initiativ fra Barne- og familiedepartementet, som har ansvaret for saker om tro og livssyn.

Direktør Ingrid Vad Nilsen i Kirkerådet fremhever at de har samme behov som kino og teater for informasjon fra myndighetene om plassutnyttelse.

– Den norske kirke er en av de største kulturarrangørene i Norge med 1.600 bygg. Det er en akutt og aktuell problemstilling å få del i informasjonen som myndighetene gir til denne sektoren, sier hun til Vårt Land.

Konstituert barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse (KrF) lover å ta tak i saken.

– Når det nå gjøres nye vurderinger av om det er forsvarlig å gi ytterligere unntak fra krav til avstand mellom personer ved arrangementer, vil vi ta initiativ overfor Helse- og omsorgsdepartementet slik at tros- og livssynssamfunn blir inkludert i denne vurderingen, sier Røse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden