Enorme køer ved Preikestolen: – Det kom litt bardust på

Køene er lange på riksvei 13 onsdag ettermiddag.
Køene er lange på riksvei 13 onsdag ettermiddag.  Foto: Helge Kjellevold
Artikkelen fortsetter under annonsen

Parkeringsplassen er stappfull, og politiet er blitt kalt inn for å håndtere situasjonen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er veldig mye trafikk og kø. Det kom bardust på at det var så mye. Det kan komme litt ekstra folk når det er fint vær, og det ble ekstra mye i dag, sier styreleder for Stiftelsen Preikestolen, Helge Kjellevold, til ABC Nyheter.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

– Det glir greit, men køen står ut på riksveien, så vi måtte koble inn politiet. Men det er bra kontroll, og vi får folk til å snu og har bedt noen komme tilbake i ettermiddag. Folk er stort sett fornøyde, sier Kjellevold.

Sørvest politidistrikt sendte ut en patrulje til stedet for å løse opp trafikken, men konkluderte med at det ikke var så mye de fikk gjort.

– Vi var der en tur, og da konkluderte de med at det var en topp og at det kom til å bedre seg. Politiet dro derfra ganske fort, da det ikke var så mye vi kunne gjøre, opplyser operasjonsleder Kurt Løklingholm til NTB like før klokka 14.30.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjellevold påpeker at de lange køene også trolig skyldes den manglende busstransporten i området. Dette skyldes coronarestriksjoner, og dermed ankom de fleste i bil.

Turister på fjellplatået Preikestolen ved Lysefjorden. Bildet er fra 2015. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Turister på fjellplatået Preikestolen ved Lysefjorden. Bildet er fra 2015. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Preikestolen er et fjellplatå ved Lysefjorden i Rogaland, og er et av landets mest besøkte turistattraksjoner.

Nesten 310.000 personer gikk opp til Preikestolen i Rogaland i løpet av sommerhalvåret i fjor. Aldri før har så mange besøkt det populære fjellplatået.

I sommer er det på generelt grunnlag ventet langt større pågang i hele Norge, spesielt fra innenriksturister, som følge av at coronapandemien har brakt med seg reiserestriksjoner, før tilreisende europeere nå også får muligheten til å reise inn i landet.