Ettåring omkom etter å ha falt i elv i Geiranger

Store mannskaper søker i elva etter den lille gutten om er savnet.
Store mannskaper søker i elva etter den lille gutten om er savnet. Foto: Britt Ingunn Maurstad / Storfjordnytt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den snart to år gamle gutten som falt i en elv i Geiranger tirsdag ettermiddag, ble funnet omkommet litt etter klokka 21.30, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gutten ble funnet omkommet i fossen i elva i Geiranger av frivillige fra en elveredningsgruppe, opplyser operasjonsleder Tor André Franck Gram i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

– Det er litt tidlig å konkludere med dødsårsak. Det blir i morgen bestemt om det skal gjennomføres obduksjon for å få klarlagt dødsårsaken, sier Gram Franck.

Det ble i 16-tiden meldt at gutten hadde falt i en sideelv til elva i Geiranger. Hjelpemannskaper og frivillige har søkt etter gutten siden da. Moren havnet også i vannet, men kom seg opp uskadd. Ifølge politiet skal gutten ha falt fra en bro, og moren hoppet etter.

Ifølge TV 2 falt gutten i en mindre sideelv til Geirangerelva. Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til NTB at hovedsøket har vært i Maråkelva.

Strømmen går stri, og det ble tidlig hentet inn gravemaskin for å styre strømmen unna slik at det kunne letes i kulpene nedover i elveløpet.

Gutten ble funnet litt forbi der sideelven møter Geirangerelva, nær Hotel Union.

Ifølge Nettavisen skal familien være bosatt på Østlandet. Familien blir ivaretatt av helsepersonell og kriseteam i kommunen.

En gutt på rundt to år har falt i en elv i Geiranger. Hjelpemannskaper søker i elva. Foto: Mari Gjørva / NTB scanpix
En gutt på rundt to år har falt i en elv i Geiranger. Hjelpemannskaper søker i elva. Foto: Mari Gjørva / NTB scanpix