Dieselutslipp fra oppdrettsanlegg i Harstad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi og brannvesen er på Grytøya i Harstad etter at om lag 5.000 liter diesel har lekket ut ved Nordlaks sitt oppdrettsanlegg Dypingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordlaks skriver i en pressemelding at det dreier seg om rundt 5.000 liter diesel som har lekket ut fra en fôrflåte som ligger mellom Grytøya og Bjerkøya i Troms.

– Kystverket og lokalt brannvesen ble varslet om hendelsen, og sistnevnte leder nå operasjonen som også involverer våre mannskaper. Vinden har brakt utslippet i land over et strekk på om lag en kilometer rett i nærheten av lokaliteten, sier kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks.

Han legger til at det jobbes med å samle opp utslippet. Arbeidet med å legge ut absorbenter i fjæresonen er i gang, og det meldes at virkningen er god, opplyser selskapet. Det er observert diesel på havoverflaten i området, og det er rekvirert lenser for å få kontroll på dette.

På grunn av vindretningen skal ikke fisken ved anlegget ha blitt påvirket.

– Det er svært beklagelig at det har lekket ut diesel fra vårt anlegg, og at dette har havnet i sjøen. I tillegg til å rydde opp jobber vi også med å få finne årsaken til at utslippet har skjedd, sier Martinussen.