Mann kritisk skadd etter voldshendelse i Fauske

En mann i 30-årene er kritisk skadd etter en voldsepisode i Fauske i Nordland. En mann i 20-årene er pågrepet og et stikkvåpen er beslaglagt.

Siste oppdatering fra Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, der mannen ble fraktet med ambulansehelikopter etter episoden, er at mannen er kritisk skadd. Han skal imidlertid være utenfor livsfare.

Hendelsen skjedde i Coop Mega-butikken i Fauske mandag kveld.

Den pågrepne mannen i 20-årene skal ha utøvd vold mot to personer. Han er tidligere voldsdømt, og har trolig brukt et skrujern, skriver Avisa Nordland.

Mens mannen i 30-årene er kritisk skadd, har en mann i 20-årene fått overfladiske skader.

I 9-tiden mandag opplyste politiadvokat Gaute Rydmark til NTB at mannen i 30-årene er utenfor livsfare og at tilstanden er stabil.

– Det er helt innledningsvis i etterforskningen, så nå gjelder det å få gjennomført de vitneavhør det er nødvendig å ta. Det vil bli en del av etterforskningen å finne ut og kartlegge hva som er årsaken til at dette har skjedd, sier Rydmark.

Mannen som er pågrepet, er siktet for grov kroppsskade og sendt til arresten i Bodø for nærmere avhør.

– Det dreier seg om kjenninger av politiet fra et bestemt miljø, ingen kunder eller ansatte i butikken ble angrepet, sier operasjonsleder Yngvar Fredriksen til NTB. Han kan ikke si noe om hvor godt de tre involverte kjenner hverandre.

Politiet vil foreta vitneavhør og åstedsundersøkelser på stedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden