Kripos gjennomfører undersøkelser etter mistenkelig dødsfall i Askim

Politiet får bistand fra Kripos i etterforskningen av det mistenkelige dødsfallet i Askim. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Politiet får bistand fra Kripos i etterforskningen av det mistenkelige dødsfallet i Askim. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kripos er på stedet og gjennomfører undersøkelser etter at en mann i 40-årene ble funnet død utenfor en bolig i Askim søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble funnet livløs og ble erklært død etter kort tid. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig og har startet etterforskning.

Mannens pårørende er varslet. Politiet mener omstendighetene rundt dødsfallet er uklart og har derfor satt i gang krimtekniske undersøkelser. Kripos bistår i dette arbeidet, og det brukes også politihunder.

Avhører vitner

Den avdøde skal obduseres, og politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt sier til NTB at hun håper obduksjonsrapporten vil være klar i løpet av uka. Sammen med de kriminaltekniske undersøkelsene blir denne viktig for å avgjøre om det har skjedd noe kriminelt.

Flere vitner skal avhøres, men Hemiø vil ikke si om det var flere på stedet der mannen ble funnet, eller om varsleren var en tilfeldig forbipasserende.

– Vi undersøker nå om det kan være vitner som har informasjon av betydning for saken. Vi vil ta avhør av flest mulig eventuelle vitner, sier hun.

Bevæpnet politi

Politiet rykket ut til boligen søndag etter å ha fått melding om funnet av den livløse mannen.

Basert på meldingen valgte politiet å bevæpne seg da de rykket ut.

– Jeg kan ikke si mer om hvorfor, men politiet fant ut at det var riktig å være bevæpnet. Det var på bakgrunn av meldingen som kom inn, sier hun.