Utelivet får advarsel før Europa-åpning

– Østerrike viste oss at utelivsbransjen er et sted med risiko, sier statssekretær Inger Klippen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet. Illustrasjonsbilde.
– Østerrike viste oss at utelivsbransjen er et sted med risiko, sier statssekretær Inger Klippen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet. Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Når det nå åpnes for mer reising i Europa, blir det ekstra viktig at restauranter og utesteder følger smittevernrådene, advarer regjeringen.

– Vi skal ikke ha noen afterskitendenser her, sier statssekretær Inger Klippen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.

Sammen med statssekretær Grunde Almeland Kreken (V) i Nærings- og fiskeridepartementet holdt hun fredag et dialogmøte med Virke, NHO Reiseliv og de største byene om smittevern i utelivet.

Klippen viser til situasjonen i februar og mars, der mange skiturister fra Norge ble smittet med coronaviruset på afterski i Østerrike. Der viste det seg at noen få superspredere hadde smittet veldig mange på kort tid, og at smitten raskt bredte seg i Europa.

– Østerrike viste oss at utelivsbransjen er et sted med risiko, sier Klippen.

Når Norge nå åpner opp og tar vekk karantenereglene for reiser til og fra flere land i Europa, er det derfor ekstra viktig å være føre var, advarer hun.

Kreken tilføyer at regjeringen har sett med bekymring på de meldingene som har kommet om slurv med smittevernet i utelivet de siste ukene.

I ytterste konsekvens kan brudd føre til nye innstramminger, advarer han.

– Det er noe vi ønsker å unngå, sier Kreken til NTB.

Les også: Nakstad ber unge voksne skjerpe seg under pandemien

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden